JBL SILICATEX RAPID VERWIJDERT SILICAAT EN FOSFAAT

JBL SILICATEX RAPID VERWIJDERT SILICAAT EN FOSFAAT
Euro 24.95 *Prijzen zijn inclusief btw *Prijzen zijn inclusief btw
Artikelcode6234700
4014162623478
JBL SilicatEx rapid
Voorkomt kiezelwier door het verwijderen van silicaat.
Filtermateriaal voor het verwijderen van kiezelzuren (silicaat) die tot de vorming van kiezelwier leiden.
Spoelen, in de filterbuidel (bijgevoegd) doen en in het filter plaatsen. Na één tot twee weken uitspoelen
Kiezelwier kan een lelijke bruine aanslag veroorzaken op kiezel, decoraties en planten
Met de JBL silicaattest kunt u het silicaatgehalte controleren. Werking: waarden onder de 0,4 mg/l silicaat voorkomen kiezelalgen
Gegarandeerd effectief: bindt tot 30,000 mg silicaat (SiO2)/ kg. Inclusief netbuidel en sluitclip

Zo behoudt u een schoon aquarium zonder lastige algen
Kiezelalgen vormen een bruinachtige aanslag op planten, bodem en decoraties. Ze worden gevormd wanneer het water meer dan 0,4 mg/l kiezelzuren/silicaat (SiO2) bevat. Vaak komen de kiezelzuren met het leidingwater mee. De kiezelalgen gebruiken de kiezelzuren voor het opbouwen van het skelet. Voor het bestrijden onttrekt u eenvoudigweg de kiezelzuren aan het water en de algen sterven af of kunnen zich bij voorbaat niet ontwikkelen.

Kiezelalgen zijn niet giftig of schadelijk. Ze maken in de meren van Tanganjika en Malawi zelfs deel uit van het menu van opgroei-etende cichliden. De algen vormen echter een bruine aanslag vormen die wij als lelijk ervaren en willen verwijderen.

Het onderscheiden van kiezelalgen/ smeeralgen
Beide algengroepen kunnen er hetzelfde uitzien. Wanneer je ze echter tussen de vingers neemt voel je het verschil: smeeralgen voelen ook na langere tijd wrijven slijmerig aan terwijl kiezelwieren eerder ruw aanvoelen.

Speciale filtratie
SilikatEx Rapid verwijdert silicaat uit zoet- en zoutwateraquaria. Hierdoor wordt de voedingsbodem aan ongewenste kiezelalgen (bruine aanslag) onttrokken. SilikatEx Rapid verwijdert eveneens fosfaat en controleert zo de groei van andere algensoorten. Het filtermateriaal creëert natuurlijke leefomstandigheden.