EASY LIFE PROVITO 500ML

EASY LIFE PROVITO 500ML
Euro 12.95 *Prijzen zijn inclusief btw *Prijzen zijn inclusief btw
ArtikelcodeAL08
8715837000438
Professionele Plantenvoeding
Universeelbemester
PROFITO : PROFESSIONELE PLANTENVOEDING
Universeelbemester

Easy-Life ProFito is een rijkelijk voorziene, universele plantenvoeding dat geschikt is voor alle waterplanten. Na vele interne en externe testreeksen is de formulering van dit produkt als veruit het beste naar voren gekomen ten aanzien van de groeisnelheid van de planten, de vorming van de bladeren en het herstel van bladeren die gaten hebben gekregen of verkleurd waren door o.a. een mineralengebrek. De ingrediënten zijn in de meest ideale verhouding samengesteld zodat planten niets tekort komen. De samenstelling van deze bemester is zodanig dat er een sterke, gezonde en weelderige plantengroei ontstaat en blijft bestaan. Het gebruik van ProFito behoeft doorgaans geen bijbemesting van ijzer of kalium, zelfs niet in het geval van een hoge plantenbezetting. ProFito is dus een echte universeelbemester.
VOORDELEN PROFITO

•een sterk geconcentreerde en extra komplete universeelbemester

•alle voedingsstoffen in één produkt

•inclusief ijzer

•bewerkstelligt een krachtige, gezonde en weelderige plantengroei

•bevordert de aanmaak van cytokininen en stimuleert zodoende de celdeling

•bredere bladeren en een bijzonder intensieve kleuring

•ontlast het aquariumwater

•verbetert en consolideert het biologisch evenwicht in het aquarium

•meervoudig gestabiliseerd

•nitraat en fosfaat vrij

•zeer economisch in gebruik
Bevordert de celdeling

Door de aanwezigheid van hoge concentraties van met name ijzer, kalium en magnesium in ProFito, wordt voldaan aan de behoefte van planten om deze voedingsstoffen in grote mate op te nemen. Bovendien bestaat deze plantenvoeding ook nog uit vele zgn. micronutriënten zoals onder andere mangaan, boor, kobalt, lithium, molybdeen, koper, tin, nikkel, fluor, jood, aluminium, zink, seleen en vanadium. Deze stoffen, plus een aantal additionele zeldzame mineralen, geven de planten precies datgene wat nodig is om probleemloos op te groeien. De planten worden sterk gestimuleerd om cytokininen (plantenhormoon) in grotere hoeveelheden aan te maken waardoor de celdeling verder bevorderd wordt. Bladeren groeien veel breder en de kleuring wordt bovendien bijzonder intensief.

Doordat het aanbod van voedingsstoffen vanuit ProFito zo optimaal is, zullen de waterplanten snel en krachtig opgroeien. Zodoende worden ongewenste stoffen in het aquariumwater, zoals bepaalde stikstof- en fosfaatverbindingen, ook vlugger door de planten opgenomen. Nitraat, fosfaat en ammonium worden door planten dus sneller uit het aquariumwater verwijderd. Het water wordt op die manier door ProFito prima ontlast. Bovendien ontstaat er op deze wijze een beter biologisch evenwicht in het aquarium.

Om het aquariumwater niet extra te belasten, bevat ProFito uiteraard geen nitraat of fosfaat. De voedingsstoffen in het produkt worden meervoudig gestabiliseerd door diverse chelatoren. Verder gaan een anti-oxidant en een conserveermiddel het verval van het produkt tegen, waardoor een langere houdbaarheid verzekerd is. Men kan het produkt eventueel koel en donker bewaren zodat het nog langer meegaat. Echter altijd buiten het bereik van kinderen bewaren.

DOSERING & GEBRUIK

De dosering is erg economisch : 10 ml per 100 liter aquariumwater op wekelijkse basis.
Men kan ook dagelijks 1/7 deel van de dosering toevoegen. De kleur van het produkt kan variëren van donkergroen tot donkerbruin. Welke kleur het ook aanneemt, het blijft een heldere oplossing. De kleur van het produkt is overigens irrelevant voor de efficiëntie van bemesting.

Gebruik de eerste paar weken ongeveer 1/3 van de dosering. Dit kan dan later aangepast worden om de meest optimale groeisnelheid te verkrijgen (wekelijks per 100 liter 10 ml +/- 40%). De beste dosis kan men vaststellen door de waarneming van de jongste bladeren aan de plant. Als ze erg lichtgroen of geel zijn, dan dient de dosis verhoogt te worden. Mochten er algen in de bak voorkomen en/of geen groeiverbetering van de planten meer optreden, dan kan men de dosis reduceren. De introductie van (meerdere) snelgroeiende planten kan overigens prima helpen bij het tegengaan van algen. Bewaaradvies

Bewaren bij kamertemperatuur. Buiten bereik van kinderen houden.