JBL PRONOVO BOTIA M 250ML

voer voor bodembewoners

JBL PRONOVO BOTIA M 250ML
Euro 19.20 Euro 16.50 *Prijzen zijn inclusief btw *Prijzen zijn inclusief btw
Artikelcode3115300
4014162311535
JBL PRONOVO BOTIA TAB M
Voedertabletten voor alle modderkruipers van 1-20 cm
Ideaal hoofdvoer voor alle karperachtigen (botia-soorten, algeneters, modderkruipers, pangio)
Gebruik: in het aquarium naar de bodem laten zinken of met lichte druk van binnenuit aan de aquariumruit bevestigen
Natuurlijke grondstoffen zonder kunstmatige toevoegingen voor een natuurgetrouwe verzorging en gezonde aquariumvissen. Getest tijdens JBL onderzoeksexpedities in de tropen
Heel hoge acceptatiegraad, ook bij kieskeurige vissen, dankzij hoogwaardige ingrediënten als zalm, spirulina & garnalen
Inhoud: origineel verzegeld, lucht- en lichtdicht, recyclebaar potje met doseerhulp in de deksel

Alle karperachtigen komen uit Azië en zijn bodemgeörienteerde vissen. Ze vinden hun voeding overwegend op de bodem. Veel soorten, zoals de clownbotia, muisbotia, botia almorhae en groene bandbotia, zijn goede slakkenverdelgers!

Hoe komen bodembewoners in een gezelschapsaquarium aan voer?
U heeft het vast wel eens gezien: iemand gooit een voedertablet voor zijn bodembewoners in het aquarium, maar de vissen uit de andere waterzones storten zich op het tablet en de modderkruipers blijven met lege vinnen achter! De andere variant: de modderkruipers moeten met de andere vissen mee-eten. Dan wordt er vaak zoveel gevoerd, dat het niet alleen voldoende is voor de modderkruipers maar ook voor de algen! De modderkruipers kunnen, bijvoorbeeld, niet bij het voer komen omdat het in de decoraties is beland. Dit bederft vervolgens en leidt al snel tot algenproblemen.

Zo gaat het beter: u voert eerst de vissen in de bovenste waterlagen en gooit er vervolgens, zodra deze verloren zijn in hun ‘vreetbui’, één of twee voedertabletten voor de bodembewoners in.

Hoe werkt het wanneer u verschillende bodembewoners in een aquarium verzorgt?
U kunt probleemloos 2 soorten tabletten tegelijk voeren (bijv. JBL PRONOVO CORYDORAS voor pantsermeervallen en JBL PRONOVO BOTIA voor modderkruipers). Dat is zelfs goed voor de vissen omdat ze dan meer afwisseling krijgen en elke groep toch het juiste voer krijgt.

Wat is het verschil tussen tabletten en wafels?
Voedertabletten (bijv. JBL PRONOVO TAB, JBL PRONOVO BOTIA) worden mechanisch samengeperst van een fijn vlokvoer. Wafels worden daarentegen van een brei gemaakt en door de extruder als een ‘eindeloze worst’ tevoorschijn geperst, dun afgesneden en vervolgens gedroogd.