JBL PROAQUA TEST NO3 NITRAATTEST

JBL PROAQUA TEST NO3 NITRAATTEST
Euro 24.24 Euro 19.95 *Prijzen zijn inclusief btw *Prijzen zijn inclusief btw
Artikelcode2412500
4014162241252
JBL PROAQUATEST NO3 Nitraat
Sneltest voor het bepalen van het nitraatgehalte in zoet- & zeewateraquaria en vijvers
Bepaling van de nitraatwaarde voor een optimale plantengroei of mogelijke algenoorzaak in zoet- en zeewater
Laboratorium comparatorsysteem ter compensatie van de water-eigen verkleuring: Glazen cuvet met testwater vullen. Reagentia in een cuvet druppelen.
Cuvetten in de houder plaatsen. Waarde op de kleurenkaart aflezen
Gebruik: Bij nieuwe inrichting zoetwater 1x per week. Bij nieuwe inrichting zeewater 1x per week. Ook bij problemen met groene algen
op de JBL homepage onder de thema's Aquarium en Vijver vindt u uitgebreide informatie met betrekking tot wateranalyses en probleemoplossingen
Inhoud: 1 Nitraattest voor ca. 40 metingen incl. 2 reagentia, 2 glazen cuvetten met schroefdop, spuit, doseerlepel, comparatorblok en kleurenscala.

Gezond aquarium/ Gezonde vijver met natuurgetrouwe verhoudingen
De juiste waterwaarden in een aquarium en vijver hangen af van de visbezetting en de aanwezige planten. Ook wanneer het water er helder uitziet kan het belast zijn. Bij onjuiste waterwaarden kunnen ziekten en algen het gevolg zijn. Voor een gezond(e) aquarium/ vijver met natuurgetrouwe verhoudingen is een regelmatige controle, en eventuele aanpassing, van de waterwaarden van belang.

JBL biedt voor elke wateranalyse een test aan in de vorm van een sneltest of een kleuromslagtest. Deze bepalen een specifieke waarde of meerdere waarden tegelijkertijd. Met deze watertesten kunt u algenproblemen tijdig herkennen en kan een tekort aan bijv. nitraat, nitriet, kalium of magnesium worden geconstateerd.

Waarom testen?
Nitraat is het eindproduct van de mineralisatie in het aquarium/ de vijver en is in relatief hoge concentraties ongiftig voor vissen. Het heeft echter een nadelig effect op de plantengroei en op het welzijn van sommige vissoorten. Een te hoog nitraatgehalte bevordert tevens ongewenste algengroei wanneer naast nitraat ook nog fosfaat in het water aanwezig is.

Aanbevolen nitraatwaarde:
Zoetwateraquarium (gezelschapsaquarium): 0-50 mg/l Malawi/ Tanganjika aquarium: 0-50 mg/l
Plantenaquarium met weinig vissen (aquascaping): 10-30 mg/l Zeewateraquarium: 0-20 mg/l
Vijver: 0-10 mg/l