DENNERLE SCAPER'S SOIL 1-4MM 4 LITER

PH+ KH VERLAGEND

DENNERLE SCAPER'S SOIL 1-4MM 4 LITER
Euro 25.99 *Prijzen zijn inclusief btw *Prijzen zijn inclusief btw
Artikelcode4580
4001615045802 binnen ca 5-9 dagen leverbaar
Scaper's soil voedingsbodem 4l
Actief substraat voor plant aquaria Scaper de bodem
 • Groeimedium voor krachtige plantengroei
 • Met alle essentiële mineralen en sporenelementen
 • Met vruchtbare vulkanische bodem
 • Met filterfunctie bio voor gezond, heldere water
 • Actief zacht, licht zuur water (ongeveer pH 6-6.5, KH 0-2 ° d)
 • Tweemaal gebrand - voor de langere termijn water-stabiel
 • Ideaal in combinatie met C02 bemesting
 • Met waardevolle humic en fulvozuren
 • Ideaal voor alle planten, vissen en garnalen, die zacht, licht zurig water nodig hebben
 • Geschikt voor garnalenkweek
 • Speciale nutriënten formule - niet algen bevorderend
Het creëert een lichtjes zuurrijk, zacht water, zoals de meeste dieren en planten uit tropische gebieden wensen. Scaper van de bodem is ideaal voor plant aquaria, met name voor inrichting van garnalen aquaria.
Scaper de bodem is gemaakt van 100% natuurlijke grondstoffen. Gemaakt uit verschillende, zorgvuldig geselecteerd, natuurlijke aarde het biedt alle essentiële mineralen en sporenelementen die dagelijks nodig zijn voor aquariumplanten. De onregelmatig gevormde korrels geven van 1 tot 4 mm in diameter met name natuurlijk de grond. De losse structuur maakt een optimale bodem overstromingen, plantenwortels goed kunnen opgroeien. Scaper de bodem is de perfecte uitvalsbasis voor planten van gezonde, sterke groei en schitterende kleuren. Mossen komt het ook ten goede, en laat het door compacte gewoonte en weelderige groene bladeren zien. Een intens en levendig contrast met de helder groen van de planten te wijten aan de diepzwarte kleur.
Scaper de bodem verhindert effectief vervelende algengroei door 3 redenen:
 1. Via de speciale nutriënten formule - is dus de voedingsstoffen in de eerste plaats voor de planten, maar profiteren de algen hier niet van.
 2. Overtollige voedingsstoffen uit het open water worden opgenomen en alleen wanneer nodig in de  geretourneerd door de bufferfunctie.
 3. De sterkste tegenstanders van de algen zijn waterplanten, deze groeien krachtiger hier door.
Scaper van de bodem heeft actieve ionenwisseling eigenschappen. Dus, hij verlaagt de pH en het gestabiliseerd op licht zuur (ca. pH 6.0-6.5). Op hetzelfde moment vermindert hij de carbonaathardheid - afhankelijk van de output water op tot in de buurt van 0 ° KH - en maakt het water dus aanzienlijk zachter. Het dient ook als een natuurlijke bron van waardevolle humic en fulvozuren, zonder de kleur van het water. Dus creëert Scaper de bodem water waarden, zowel voor aquariumplanten die gewend zijn aan natuurlijke habitats. Zacht, licht zuur water is bijvoorbeeld ideaal voor de meeste Zuid-Amerikaanse siervissen zoals Neon Tetras, discuswerpen en scalairen.
Scaperbodem is veilig en kan ook worden gebruikt in combinatie met een CO2-bemesting, ondanks zachter water, omdat de pH wordt gestabiliseerd door de bodem. Scaper bodem zorgt voor kristal helder water en gezonde leefomstandigheden. Door het poreuze oppervlak biedt het het ideale substraat voor de  belangrijke schoonmaak bacteriën. De hele grond wordt de reus bio-filter. Dit schept de optimale voorwaarden voor een doeltreffend biologische zelfreinigend en kwalitatief goed water. Op hetzelfde moment bindt de bodem vele verontreinigende stoffen uit het water. Het granulaat is stabiel in water tweemaal gebrand en dus ook voor de langere termijn geschikt.
Ook voor garnalen de iIdeale verlaging van de pH en KH en een uitstekende filter capaciteit. Scaper bodem is het optimale substraat voor het houden en fokken van garnalen soorten, deze moeten zacht, licht zurig water hebben, zoals bij Crystal en Red Bee.