JBL PROTEMP B20 III 20WATT 24V

JBL PROTEMP B20 III 20WATT 24V
Euro 83.54 Euro 69.50 *Prijzen zijn inclusief btw *Prijzen zijn inclusief btw
Artikelcode6049100
4014162604910
  • JBL ProTemp b20 III
JBL PROTEMP b 20 III: 4,9 m verwarmingskabel, 2 m koude geleider, 30 zuignap met sleuf.
Een bodemverwarming zorgt voor een natuurgetrouwe, thermische doorstroming van de bodemgrond en bevordert zo de toevoer van voedingsstoffen tot aan de plantenwortels
Eenvoudige installatie: verwarmingskabel in lussen op de bodemruit van het aquarium leggen en fixeren met zuignappen
Het opstijgende, verwarmde water leidt tot het dalen van koud water en zorgt zo voor een watercirculatie IN de bodem.
Zo verandert je bodem eigenlijk in een natuurlijk aquariumfilter
Grote doorsnede van de verwarmingskabel voor meer vermogen, 24 V veiligheidsspanning tegen gevaar en hoogwaardige stroomkabel.
Dankzij veerklemmen is montage zonder gereedschap mogelijk
Inhoud: bodemverwarmingskabel incl. elektrische transformator, kabel met koude en warme leider en zuignappen ter bevestiging

Doorstroming van het water
In de vrije natuur groeien waterplanten beter wanneer ze kwelbronnen tot hun beschikking hebben. Uit deze bronnen onttrekken planten hun voeding. Door de zwak warme voedingsbodem stijgt het water naar boven en het koude water, vol met opgeloste voedingsstoffen en mineralen stroomt naar beneden. Er ontstaat een thermische stroming die de voeding voor planten tot direct aan de wortels spoelt.

Eenvoudige installatie
Voordat u met de inrichting van uw aquarium begint legt u de verwarmingskabel in gelijkmatige lussen (daar waar u de planten wilt inzetten) op de schone bodemruit. Met de inbegrepen zuignappen (met sleuf) de kabel fixeren. De koude toevoerleidingen uit het aquarium leiden en aan de transformator bevestigen. U kunt de koude en warme leidingen goed herkennen aan de zwarte strepen op de kabel.

Veilig gebruik
Voor een probleemloos gebruik in het aquarium is de verwarmingskabel voorzien van een siliconen huls en functioneert met een energiebesparende transformator met 24 V veiligheidsspanning. De transformator moet op een goed geventileerde, spatwaterdichte plaats gemonteerd worden. De bodemverwarming zorgt voor een lichte verwarming van de bodemgrond, maar moet voor warmwatervissen absoluut aangevuld worden met een regelbare verwarming (JBL ProTemp s). De kabels worden warm bij gebruik - dit is normaal.

Tip:
Wie niet graag met zuignappen werkt om de verwarmingskabel op de bodem te fixeren kan de kabel ook met kleine 'siliconen druppels' vastlijmen en dan de zuignappen verwijderen.