JBL PRO SCAPE K MACROELEMENTS 250ML

JBL PRO SCAPE K MACROELEMENTS 250ML
Euro 12.41 Euro 9.99 *Prijzen zijn inclusief btw *Prijzen zijn inclusief btw
Artikelcode2112000
4014162211200
JBL PRO SCAPE K MACROELEMENTS
K Elements
Voor het bemesten van planten in aquaria met weinig of geen dieren, bv. nano- en aquascaping aquaria. Basisdosering in aquaria met een CO2
* Bemestingssysteem en veel licht: 5 ml/ 100 l.
* Aanbevolen gehalte: 10 - 20 mg/l.
* Dosering kan met JBL Kalium-Test gecontroleerd worden

Waarom plantenmest uit de JBL ProScape Fertilizer reeks?
Een gezonde plantengroei baseert op de volgende drie hoofdzuilen: licht, CO2 en voldoende, respectievelijk de optimale hoeveelheid minerale voedingsstoffen. De verzorging met voedingsstoffen wordt in de Wet van het minimum van Justus von Liebig als volgt beschreven: De opbrengst (groei) van een gewas hangt af van de bouwstof die er het minst aanwezig is onafhankelijk van de vraag of er sprake is van een micro- of een macro- element. Micro-elementen zijn sporenelementen, die planten in geringe hoeveelheid nodig hebben. Macro-elementen hebben ze daarentegen in grotere hoeveelheden nodig om te kunnen groeien.
In een aquarium met veel planten worden grote hoeveelheden micro- en macro-elementen verbruikt. Behalve micro-elementen bereiken de macro-elementen stikstof, fosfor en kalium al vlug hun minimum vooral als er maar weinig vissen in het aquarium worden gehouden.
Voor een goed verlicht plantenaquarium wordt aanbevolen de volgende waarden aan te houden: CO2:  20-35 mg/l Nitraat-stikstof (NO3):  10-30 mg/l Kalium (K):  10-30 mg/l Fosfaat (PO4):  0,1-1,5 mg/l IJzer (Fe):  0,1-0,5 mg/l Magnesium (Mg):  5-10 mg/l
Voor de basisverzorging met micro-elementen is JBL ProScape Fe +Microelements bijzonder geschikt, omdat het alle essentiële sporenelementen in een evenwichtige verhouding bevat.
Het doseren van de macro-elementen is het eenvoudigst met JBL ProScape NPK Macroelements, maar de componenten stikstof, fosfor, kalium en magnesium kunnen ook ieder afzonderlijk worden toegediend. Wanneer de voorkeur wordt gegeven aan de tweede methode, verdient het aanbeveling de juiste hoeveelheden voedingsstoffen met behulp van JBL Test Sets via de waterwaarden te bepalen.
Waarom JBL ProScape K Macroelements ?
Kalium speelt een cruciale rol bij alle levensprocessen. Het is bijvoorbeeld direct betrokken bij het sturen van de kleine openingen aan de oppervlakte van de bladeren waardoor gassen ontsnappen. Daarnaast verricht kalium belangrijke taken bij het sturen van de enzymactiviteit in de cellen.
Van alle macro-elementen is kalium het derde element dat door de planten opgenomen wordt, die in staat zijn meer kalium op te nemen dan ze op een bepaald moment nodig
NL hebben en het dan in hun weefstel opslaan. In de natuur is kalium onbeperkt beschikbaar. In aquaria met voornamelijk planten ontstaat echter binnen korte tijd een tekort aan kalium, dat dan de groei van de planten beperkt.