JBL PRONOVO PLECO M 100ML

voor ancistrus, L-nummers, meervallen-algeters

JBL PRONOVO PLECO M 100ML
JBL PRONOVO PLECO M 100ML
JBL PRONOVO PLECO M 100ML
Euro 6.22 Euro 5.75 *Prijzen zijn inclusief btw *Prijzen zijn inclusief btw
Artikelcode3133100
4014162313317

JBL NovoPleco

Algenchips met houtvezels voor harnasmeervallen

JBL PRONOVO PLECO WAFER M
  • Grote voederwafels voor alle zuigmeervallen die zich voeden met planten en algen, zoals de antennemeerval.
  • Het inbegrepen houtaandeel dekt de behoefte van de meervallen die hout moeten raspen
  • Gebruik: in het aquarium naar de bodem laten zinken. Bij schemer- en nachtactieve dieren pas geven nadat de verlichting is uitgeschakeld
  • Natuurlijke grondstoffen zonder kunstmatige toevoegingen voor een natuurgetrouwe verzorging en gezonde aquariumvissen.
  • Getest tijdens JBL onderzoeksexpedities in de tropen
  • Hoge acceptatiegraad bij kieskeurige soorten dankzij hoogwaardige ingrediënten, zoals spinazie, spirulina en garnalen
  • Inhoud: origineel verzegeld, lucht- en lichtdicht, recyclebaar potje met doseerhulp in de deksel
De groep zuigmeervallen is met betrekking tot de voeding nogal verschillend: een overwegend aantal soorten voedt zich met planten en algen. Van deze groep zijn veel soorten ook nog houteters. Daarnaast zijn er ook soorten, zoals de zebra- of harnasmeervallen, die geen planten eten, maar de kleinste levende wezens, insecten en ook dode vissen. Voor deze soorten is JBL PRONOVO TAB de juiste keuze. Voor alle andere zuigmeervallen is JBL PRONOVO PLECO ontwikkeld dat in twee formaten beschikbaar is.

Sommige soorten komen niet tevoorschijn zolang het licht nog aan is. Wanneer u dan voedertabletten geeft zullen die uiteen vallen en eerder door andere vissen worden gegeten wanneer die van ‘groenvoer tabletten’ houden. Hier is het handiger JBL PRONOVO PLECO pas te geven NADAT het licht is uitgeschakeld. De wafels (chips, die dunner zijn dan voedertabletten) lossen niet zo snel op en zijn dan tegen de tijd dat de meervallen actief worden, nog altijd zo stevig dat de zuigmeerval krachtig moet raspen (belangrijk voor de tanden – geen grap!).

Wat is handig wanneer u verschillende bodembewoners in één aquarium verzorgt?
Ook vissen beschikken over een smaakzintuig en zullen voer weigeren wanneer het hen niet smaakt. Daarnaast is het zo dat we onder de bodembewoners GEEN soorten in onze aquariums verzorgen die problemen zouden ondervinden wanneer ze van een voedingstablet eten die eigenlijk voor een andere soort bestemd is (bijv. bermpje). Het smaakt dan alleen niet zo goed en zal, wanneer hen niets anders ter beschikking staat, op de langere duur tot gezondheidsproblemen leiden. Daarom kunt u beide soorten tabletten (JBL PRONOVO PLECO voor herbivore zuigmeervallen en JBL PRONOVO TAB voor carnivore en omnivore meervallen) tegelijk geven. Het is zelfs goed voor de vissen omdat zo meer afwisseling geboden wordt en iedere groep toch het voor hen geschikte voer krijgt.